Toiduainetööstus

Toiduainetööstus seab määrdeainete töökindlusele ja tervisemõjule rangeid nõudeid. Märkimisväärsemad nõuded pärinevad USA-st: FDA (Food and Drug Administration), mis kinnitab toiduainete jaoks sobivad määrdeainete toorained, ning USDA (US Department of Agriculture), mis andis lubasid teatud määrdeainete kasutamiseks liha ja linnuliha töötlevas tööstuses. Kuna Euroopa standardit toiduainetööstuses ei ole, loetakse FDA ja USDA H1 nõuded selles valdkonnas
kõige rangemaks ning toiduainetööstuses on neid ulatuslikult rakendatud. USDA lõpetas uute lubade väljastamise 1998. aastal ja NSF (National Sanitation Foundation) alustas toiduainetööstuse määrdeainete (Class H1) registreerimist aastal 2000. Kui eksisteerib oht, et määrdeaine võib kokku puutuda toiduainetega, tuleb kasutada toiduainetööstuste jaoks lubatud määrdeaineid ja hoolitseda, et määrdeaineid ei satuks toidu hulka rohkem kui 10 ppm (10 mg/kg). Toiduainetööstuse nõudeid arvestades jaoks on Shell loonud seeria kõrgekvaliteedilisi sünteetilisi määrdeaineid, mis on NSF-i poolt registreeritud ning vastavad FDA, USDA H1 ja US 21 CFR 178.3570 nõuetele.