Toiduainetetööstuse määrdeained Cassida


Toiduainetetööstuse mehhanismid ja sõlmed ei erine eriti palju tavatööstuses kasutatavatest. Kuid, keskkond milles nad töötavad on kardinaalselt erinev! Igapäevane mehhanismide pesu kuuma vee või auruga, sageli kõrge rõhu all, agressiivsete komponentide (puuviljamahlad, piim, merevesi…) sattumine määrdeainetesse jne….

Kuna toiduainetetööstuses kasutatavad mehhanismid on enamalt jaolt samased mujal tööstustes kasutatavatega siis on ka määrdeainete kasutamiseks soovitused samasugused kui mujal. Kõik, kes puutuvad kokku H1 toodetega peaksid seda arvesse võtma!

Soovitades kasutamiseks H1-määrdeaineid, on tähtis kontrollida olemasoleva kasutatava määrdeaine ja ka mehhanismi tootja poolt soovitatud määrdeainete omadusi!

Väike näide: Oletame, et tootja poolne ülekandeõli soovitus ei töötanud piisavalt hästi kuna vee juurdepääs oli oluliselt suurem. Seega kasutati mehhanismis tavalist mootoriõli mõne aasta jooksul  kui antud juhtum ei ole teada ja H1 õli valitakse ainult tootja poolse soovituse järgi siis võivad tulevikus uuesti samasugused probleemid tekkida